bejgli árak 2023, mennyibe kerül a bejgli
Mennyibe kerül

Bejgli árak 2023 – Mennyibe kerül a bejgli?

Bizton állíthatjuk, hogy a bejgli az a karácsonyi sütemény, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Vannak, akik ilyenkor decemberben előveszik nagymama bejgli receptjét, és otthon sütik meg ezt a finom csemegét, de egyre többen inkább készen vásárolják. Az igényt a boltok is felismerték, és nem csak a cukrászdákban, de az élelmiszerboltokban is vásárolhatunk bejglit. A kérdés, hogy mennyibe kerül a bejgli a boltokban? Nézzük a bejgli árakat 2023-ban!

Bejgli árak 2023 – Mennyibe kerül a bejgli?

Az árak összehasonlítását az nehezíti, hogy a kiszerelés sokszor eltérő, vannak 300-400-500 grammos bejglik. Illetve a bejgli mellett megtalálhatóak a mákos és diós tekercsek, amik ránézésre úgy néznek ki, mint a bejgli, de nem véletlenül hívják őket tekercsnek. Ezek általában kevesebb tölteléket tartalmaznak, ezért nem lehet bejgliként hívni őket, és általában olcsóbban juthatunk hozzájuk.

Tesco

„A korábbi évekhez hasonlóan idén is széles választékkal készülünk a karácsonyi szezonra. Csomagolt választékunkban egyaránt elérhetők a tekercsek és a bejglik, valamint a sajátmárkás Tesco Finest bejgli. Finest bejglinket a Szamossal együttműködve gyártjuk, mely magasabb arányú töltelékével kiváló minőséget képvisel. A hagyományos mákos és diós ízeken túl zserbós ízesítésű csomagolt tekerccsel is készülünk, a helyben sütött kategóriában pedig háromféle ízesítésű bejglivel várjuk a vásárlóinkat, elérhető például frissen sütött gesztenyés bejgli is”

  • Diós, mákos bejgli 46 % töltelékkel – 300 g – 699 Ft
  • Pantastico diós, mákos bejgli – 400 g – 899 Ft

Spar

„A SPAR kényelmi termékekkel is igyekszik megkönnyíteni az ünnepi időszakra való felkészülést. A friss pékáru kínálatba az adventi időszakban bekerülnek a bejglik, különböző tekercsek, a sütéshez elengedhetetlen tészták, sütemény lapok. Bejgliből speciális, gluténmentes kínálattal is találkozhatnak a vevők, mind az előrecsomagolt, mind a fagyasztott kategóriákban, s ugyancsak a speciális étrendet követők örülhetnek majd a gluténmentes diós és mákos karikának is.”

  • Diós, mákos bejgli a pékpultban : 799 Ft
  • Csomagolt mákos, diós bejgli – 500 g – 3299 Ft
  • Fagyasztott all in diós, mákos tekercs – 400 g – 3499 Ft

Lidl

„Az áruházlánc szélesebb választékot, kiváló minőségben és ár-érték arányban kínál vásárlóinak a bejglik tekintetében is, hogy mindenki megtalálja a számára kedvezőt. A vásárlók körében közkedvelt bejgli szezonális jelleggel már elérhető az áruházlánc helyben sütött pékáru kínálatában, mákos, diós és gesztenyés ízesítésekben is. Jelenleg a 295 grammos bejglik 799 Ft-ba kerülnek. A hónap végén az áruházlánc tovább szélesíti majd bejgli kínálatát, a Deluxe termékcsalád tagjaként az 500 grammos diós és mákos bejglikkel, valamint a Szamos bejglikkel. De a mélyfagyasztott péksütemények között is elérhető lesz a mákos bejgli 2×350 grammos kivitelben.”

Aldi

„Az áruházlánc üzleteiben az ünnepet megelőző időszakban többféle változatban is elérhető a bejgli. Az ALDI „Azon melegében” látványpékségének otthonos finomságai között a frissen sütött, omlós tésztás, mákos és diós töltelékben gazdag tekercsek mellett a Pantastico csomagolt, diós, mákos és gesztenyés ízvilágú termékei közül választhatnak a vásárlók. Az ALDI természetesen karácsonykor is minden vásárlójára kiemelt figyelmet fordít, így saját márkás választékában az ételintoleranciával élők is megtalálhatják a számukra ideális süteményeket, a diós és mákos glutén- és laktózmentes tekercseket szintén a portfólió részét képezik. Megbízható minőségű termékeiket diszkontfilozófiájuknak köszönhetően kedvező áron kínálják vásárlóik számára. Az áruházlánc látványpékségében megtalálható, frissen sütött bejgliket 899 forintért, a Pantastico bejgliket 999 forintért kínálja, míg a glutén- és laktózmentes tekercsek 1499 forintos egységáron kaphatóak.”

CBA Príma

  • Mákos, diós bejgli a pékpultban – 300 g – 1299 Ft
  • Csomagolt mákos, diós bejgli – 500 g – 2499 Ft

Cukrászda bejgli árak 2023

Az 500 grammos bejgli árak a cukrászdákban 2023-ban.

  • Auguszt cukrászda – 4900 Ft
  • Nándori cukrászda – 3850 Ft
  • Daubner mákos tekercs – 2900 Ft
  • Daubner diós tekercs – 3000 Ft
  • Gerbeuad cukrászda – 4490 Ft

Összességében elmondható, hogy a bejgli árak emelkedtek 2022-höz képest, ennek oka, hogy az alapanyagok, mint vaj, margarin, dió ára is emelkedtek.